x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe 5 noiembrie 2007

Info Externe 5 noiembrie 2007

de Jurnalul National    |    05 Noi 2007   •   00:00
Info Externe 5 noiembrie 2007
Sursa foto: KEVIN LAMARQUE/

Administraţia americană ia in calcul un plan care va asigura drepturi suplimentare pentru deţinuţii de la Guantanamo, in cadrul unui efort de a inchide centrul de detenţie

TURCIA. Rebelii separatişti kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au eliberat opt militari turci luaţi prizonieri la data de 21 octombrie. Potrivit AFP, informaţia a fost confirmată şi de un reprezentant al PKK. Militarii au fost eliberaţi in nordul Irakului şi predaţi autorităţilor locale din Kurdistanul irakian. Capturarea lor avusese loc in cursul unui atac al militanţilor PKK asupra unui punct militar situat pe teritoriul Turciei, in apropiere de graniţa cu Irakul.

GUANTANAMO. Administraţia americană ia in calcul un plan care va asigura drepturi suplimentare pentru deţinuţii de la Guantanamo, in cadrul unui efort de a inchide centrul de detenţie şi de a muta eventual o parte dintre prizonieri pe teritoriul SUA, informează New York Times, citat de Reuters şi preluat de Mediafax. Administraţia de la Washington discută şi posibilitatea de a acorda judecătorilor federali autoritatea de a decide dacă suspecţii trebuie reţinuţi. Actualele discuţii s-au intensificat in ultimele săptămăni, la cererea secretarului american al Apărării, Robert Gates (foto stănga).

LONDRA. Restricţiile şi controalele impuse de autorităţile britanice pentru limitarea afluxului de imigranţi din Romănia pot fi evitate, mulţi dintre aceştia alegănd fie să lucreze in economia subterană, fie să intre in Marea Britanie cu acte false, relatează Sunday Telegraph, citat de Mediafax. Publicaţia citează reprezentanţi ai agenţiilor de recrutare din Bucureşti, care susţin că măsurile impuse de Marea Britanie eşuează, iar guvernul de la Londra nu are nici un mijloc de a controla numărul imigranţilor ajunşi să lucreze pe teritoriul britanic.

×
Subiecte în articol: externe