x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Înregistrare video cu Osama bin Laden, la zece ani de la atentatele din 11 septembrie

Înregistrare video cu Osama bin Laden, la zece ani de la atentatele din 11 septembrie

13 Sep 2011   •   05:30
Înregistrare video cu Osama bin Laden, la zece ani de la atentatele din 11 septembrie

Reteaua Al-Qaida a difuzat o inregistrare video pentru a marca zece ani de la atentatele din 11 septembrie, care contine imagini cu Osama bin Laden si un mesaj cu succesorul acestuia, Ayman al-Zawahiri, anunta SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste.

Materialul video, intitulat "Zorii unei victorii iminente", are 62 de minute si a fost transmis prin intermediul organismului de presa al Al-Qaida, As-Sahab, fiind difuzat de forumurile despre jihad la 12 septembrie.

Inregistrarea include si un discurs audio al lui Zawahiri, desemnat sa ii succeada lui Osama bin Laden. Egipteanul evoca primavara araba, situatia din Irak si Afganistan, precum si moartea lui Osama bin Laden in Pakistan. Al-Qaida, afirma Zawahiri, "sustine revolutiile arabe si spera ca acestea vor institui un islam autentic si guverne fondate pe sharia", legea islamica, precizeaza SITE.

Aceste revolutii "populare sunt o forma de infrangere pentru Statele Unite", mai spune Zawahiri.

Partea din inregistrare referitoare la Osama bin Laden este un mesaj gasit de fortele speciale americane in timpul asaltului impotriva resedintei acestuia de la nord de Islamabad, unde se ascundea. Aceasta inregistrare a fost deja difuzata de Washington dar fara sonor, afirma SITE.

Bin Laden le promite, in aceasta inregistrare, americanilor ca "vor sfarsi ca scalvii" multinationalelor si "banilor evreiesti".

×