x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Înregistrarea video de la restaurantul unde a luat masa Strauss-Kahn ar putea fi probă în proces

Înregistrarea video de la restaurantul unde a luat masa Strauss-Kahn ar putea fi probă în proces

de Marina Constantinoiu    |    28 Iun 2011   •   12:50

In cursa lor pentru gasirea de dovezi in sprijinul construirii cazului, atat apararea, cat si acuzarea din cadrul scandalului Dominique Strauss-Kahn-camerista de la hotelul Sofitel, dejunul fostului sef al Fondului Monetar International (FMI) cu fiica sa Camille, din ziua de 14 mai, ar putea sa se dovedeasca determinant, comenteaza New York Times, preluat de Le Monde.

Cei doi au luat masa la McCormick&Schmick's, un restaurant specializat in fructe de mare, aflat la zece minute de mers pe jos de hotelul Sofitel din New York, unde s-ar fi petrecut scenele de agresiune sexuala intre DSK si camerista Nafissatou Diallo si care au dus la arestarea lui Strauss-Kahn.

Imaginile inregistrate de camerele de supraveghere care au surprins sosirea lui Dominique Strauss-Kahn si a fiicei sale la restaurant, dupa presupusa agresiune, chiar inainte ca DSK sa plece spre aeroport, de unde urma sa decoleze spre Paris, sunt interesante pentru dosar.

Restaurantul se afla la parterul imobilului unei banci, la doi pasi de bulevardul Americii, intre strazile 51 si 52. Este vorba despre o braserie scumpa, cu un serviciu zelos, bine aprovizionata, o retea care a declarat, pentru Le Parisien, ca va "coopera deplin cu autoritatile judiciare". Camerele de supraveghere de la intrare, care filmeaza permanent intrarile si sala, au surprins sosirea lui Dominique Strauss-Kahn si a fiicei sale.

Imaginile ar putea fi utilizate in cadrul anchetei, deoarece acuzarea vrea sa afle daca fostul director al FMI apare surazand sau este crispat. Masa a durat o ora si jumatate, potrivit avocatilor apararii.

Pentru a ajunge la restaurant, Dominique Strauss-Kahn a luat un taxi, avand cu el "doua bagaje mici", potrivit New York Times. Pentru ca a intarziat in trafic, el a sunat-o pe fiica sa si i-a cerut sa comande. Acuzarea, condusa de procurorul adjunct Artie McConnel, considera ca este o plecare "precipitata". Avocatii lui Strauss-Kahn au demontat acest argument, afirmand ca era "grabit, pentru a se intalni cu fiica sa".

In timpul mesei, Camiile si tatal ei au baut o sticla de vin alb si au mancat un platou de peste, dupa care li s-a alaturat prietenul fiicei sale. Strauss-Kahn a platit nota cu cardul de credit, precizeaza New York Times. O alta sursa afirma ca au mancat in graba si ca Strauss-Kahn a plecat, din centrul Manhattanului, la aeroprt catre ora 14:15 (21:15, ora Romaniei) cu un taxi-limuzina, unde a ajuns dupa aproximativ 40 de minute. Acolo a asteptat in salonul privat Air France plecarea zborului 23 catre Paris si a fost arestat aproape trei sferturi de ora mai tarziu.

×