x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Însărcinată cu gemeni, o femeie de 67 de ani din China refuză să avorteze

Însărcinată cu gemeni, o femeie de 67 de ani din China refuză să avorteze

08 Aug 2018   •   18:10
Însărcinată cu gemeni, o femeie de 67 de ani din China refuză să avorteze

O femeie din China în vârstă de 67 de ani şi însărcinată cu gemeni respinge sfaturile medicilor care îi recomandă să avorteze şi asigură că este decisă să ducă sarcina la termen, astfel încât ar putea deveni cea mai vârstnică femeie care dă naştere unor copii, relatează miercuri EFE. 

Femeia şi soţul său care locuiesc la Beijing şi-au pierdut singurul lor fiu într-un accident de maşină în urmă cu patru ani şi au decis să facă un tratament de fertilizare in vitro pentru a putea avea urmaşi, potrivit ziarului Beijing News. 

Zhang nu a putut avea alţi copii din cauza politicii fiului unic, în vigoare atunci în China. După moartea singurului lor fiu în vârstă de 34 de ani, părinţii nu au fost acceptaţi să participe la programul de fertilizare din cauza vârstei înaintate. 

Ei au reuşit până la urmă să realizeze într-un spital din Taiwan un tratament pentru ca femeia să poată rămâne însărcinată. Totuşi, medicii chinezi nu sunt atât de optimişti şi i-au recomandat să avorteze pentru a nu-şi pune în pericol sănătatea. 

Pe de altă parte, Comisia municipală pentru sănătate şi planificare familială din Beijing a comunicat spitalelor din oraş să nu-i ofere femeii îngrijire medicală, fără să consulte în prealabil autorităţile. 

În faţa criticilor şi întrebărilor care i se pun, femeia asigură că poate trăi până la 85 de ani pentru a-şi vedea copiii ajunşi la majorat, în caz contrar, un nepot al ei ar putea avea grijă în viitor de cei doi gemeni. 

În China nu există vârstă limită pentru a deveni mamă. Până acum cea mai vârstnică femeie care a născut tot gemeni a fost în anul 2010 şi avea 62 de ani.

AGERPRES

×