x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Insula Serpilor - MAE nu primeste lectii

Insula Serpilor - MAE nu primeste lectii

de Anca Aldea    |    17 Feb 2007   •   00:00

Ministerul roman de Externe a reactionat la un apel al sefului diplomatiei ucrainene publicat in ziarul Jurnal de la Kiev, potrivit caruia oficialii de la Bucuresti fac declaratii inoportune ce ar putea influenta solutionarea statutului Insulei Serpilor la Curtea Internationala de la Haga.

MAE roman "nu resimte nevoia de a primi indicatii din partea ministerelor din alte tari", informeaza Rador, amintind de reactia institutiei la decizia Kievului de a da o denumire asezarii umane de pe Insula Serpilor. MAE roman declara atunci ca demersul ucrainean nu poate avea efecte juridice asupra rezolvarii chestiunilor legate de Insula Serpilor, initiativa legislativa a Kievului facand parte din seria de actiuni intreprinse in mod constant de Ucraina pentru a modifica artificial statutul juridic al fomatiunii stancoase din Marea Neagra.

Romania respinge o asemenea abordare, considerand ca astfel de actiuni nu ii sunt opozabile din punct de vedere juridic si nu sunt de natura sa afecteze in vreun fel procesul de delimitare a spatiilor maritime ale celor doua tari in Marea Neagra.

×
Subiecte în articol: externe