x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire „informală” între ministrul de externe al Turciei și cel al Germaniei

Întâlnire „informală” între ministrul de externe al Turciei și cel al Germaniei

04 Noi 2017   •   17:30
Întâlnire „informală” între ministrul de externe al Turciei și cel al Germaniei

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a avut o "întâlnire informală" cu omologul său german Sigmar Gabriel sâmbătă în sudul Turciei pentru a discuta "chestiuni dificile" la originea tensiunilor între Ankara şi Berlin, primul tete-a-tete după ce Turcia a eliberat luna trecută mai mulţi activişti pentru drepturile omului, inclusiv un cetăţean german, informează dpa şi AFP. 

Cavusoglu a anunţat sâmbătă pe contul său de Twitter că s-a întâlnit cu Gabriel şi că ei au discutat "chestiuni dificile (şi) aşteptări reciproce". 

Mai mulţi activişti pentru drepturile omului au fost eliberaţi din închisoare la sfârşitul lunii octombrie, în aşteptarea procesului, inclusiv directoarea filialei din Turcia a organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International şi doi europeni. 

Cetăţeanul german Peter Steudtner şi Ali Gharavi din Suedia au fost printre cei 10 activişti arestaţi după un raid al poliţiei asupra unui atelier de lucru în iulie pe o insulă din apropiere de Istanbul. Cei doi străini s-au întors acasă după eliberarea condiţionată. 

Aceştia sunt acuzaţi de "activităţi teroriste" şi se confruntă cu până la 15 ani de închisoare dacă sunt condamnaţi. 

Potrivit Berlinului, fostul cancelar Gerhard Schröder a intervenit pe lângă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru eliberarea lui Steudtner, ceea ce Ankara a negat insistând că are o justiţie independentă.

AGERPRES

×