x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Intemperiile au ucis deja 6 persoane în FIlipine

Intemperiile au ucis deja 6 persoane în FIlipine

22 Iul 2018   •   15:30
Intemperiile au ucis deja 6 persoane în FIlipine

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma alunecărilor de teren înregistrate în Filipine, după o săptămână de ploi torenţiale aduse de trei cicloane tropicale, au informat duminică oficialii locali, citaţi de DPA. 

De asemenea, peste 12.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza inundaţiilor, a indicat Consiliul naţional de gestionare a riscului de dezastre. 

Doi copii, în vârstă de trei şi, respectiv, şase ani, şi-au pierdut viaţa duminică, atunci când o alunecare de teren le-a îngropat casa din oraşul Barbaza, aflat la 400 de kilometri sud de Manila, a indicat poliţia, precizând că mama copiilor a fost rănită în urma alunecării de teren. 

Vineri, doi fraţi, în vârstă de 11, respectiv, 12 ani, au murit după ce o parte din casa lor a fost îngropată de o alunecare de teren în oraşul Agoo din provincia nordică La Union, a completat poliţia. 

De asemenea, în oraşul Bontoc din provincia Mountain, o femeie de 54 de ani a decedat miercuri lovită de un camion, după ce peste acesta căzuse un bolovan în timpul unei alunecări de teren, a indicat Consiliul naţional de gestionare a riscului de dezastre. 

În urmă cu şapte zile, un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost luat de ape, atunci când traversa un râu provincia centrală Negros Oriental, a adăugat instituţia. 

Din 15 iulie, trei cicloane tropicale au adus proi torenţiale în Filipine, începând cu furtuna Son-Tinh, urmată de furtuna Ampil şi de o depresiune tropicală cunoscută la nivel local sub numele de "Josie". 

Potrivit Agenţiei meteorologice locale, Josie, care a venit însoţită de rafale de vânt de până la 75 kilometri/oră, este aşteptată să părăsească arhipelagul filipinez până luni.AGERPRES

×