x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Interpol încă nu are nicio pistă în cazul “îngerului blond” din tabăra de romi din Grecia

Interpol încă nu are nicio pistă în cazul “îngerului blond” din tabăra de romi din Grecia

23 Oct 2013   •   18:36
Interpol încă nu are nicio pistă în cazul “îngerului blond” din tabăra de romi din Grecia

Autorităţile din Grecia au cerut ajutor Interpolului pentru a o identifica pe Maria, fetiţa blondă cu ochii verzi, găsită la 16 octombrie într-o tabără de romi din Farsala (centrul Greciei), a anunţat organizaţia de cooperare poliţienească într-un comunicat, relatează AFP.

Interpolul, cu sediul la Lyon (estul Franţei), a anunţat marţi seara că Atena i-a trimis o cerere în care solicită ajutor pentru identificarea fetiţei blonde cu ochii verzi, poreclită de presă “îngerul blond”.

Organizaţia de cooperare poliţienească încearcă să identifice fetiţa pe baza ADN-ului, iar informaţiile vor fi comunicate celor 190 de state membre ale Interpolului.

"În primul rând, am obţinut de la autorităţile din Grecia informaţii privind profilul genetic (al fetiţei), cu scopul de a le compara cu cele din baza noastră de date, însă nu a fost depistată nicio coincidenţă", a subliniat secretarul general al Interpol, Ronald Noble.
El a precizat că Interpol, de asemenea, caută rude ale fetiţei pentru o identifica.

Până în prezent, au fost primite 8.000 de apeluri în legătură cu fata în vârstă de cel puţin patru ani. Poliţia a reţinut opt posibile piste, inclusiv din Statele Unite, Suedia, Franţa, Canada şi Polonia.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani şi soţia sa, în vârstă de 40 de ani, au fost prezentaţi unei instanţe din oraşul Larissa, fiind puşi sub acuzare pentru răpire, a declarat avocatul suspecţilor, Kostas Katsavos. Cei doi suspecţi susţin că fetiţa le-a fost încredinţată în grijă de mama ei, din Bulgaria. Într-o altă declaraţie, falsa mamă susţinea că fetiţa i-a fost încredinţată de o femeie din România, care nu o mai putea creşte.

Potrivit poliţiei, cuplul de romi a înregistrat 14 copii, majoritatea cu ajutorul unor acte false, pentru a beneficia de alocaţii familiale. În afară de "răpire", cuplul a fost inculpat luni pentru "întocmire de documente false", fiind vorba, în special, de certificatul de naştere al fetiţei, depus la primăria din Atena.


×