x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întorsătura diavolului. 46 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier în Peru

Întorsătura diavolului. 46 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier în Peru

03 Ian 2018   •   11:58
Întorsătura diavolului. 46 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier în Peru

Cel puţin 46 de persoane au murit, după ce un autobuz s-a prăbuşit de pe o stâncă, de la 150 de metri, în Peru, marţi, scrie The Guardian. Autocarul, care s-a ciocnit cu un camion, circula pe o autostradă de coastă la nord de capitala Lima, într-o zonă cunocută sub denumirea de “întorsătura diavolului”, potrvit declaraţiilor oficialilor din cadrul poliţiei şi pompierilor.

Autobuzul transporta 57 de persoane către capitala peruană, Lima, când a fost lovit de un camion, la scurt timp după apus, a spus un voluntar al echipei de pompieri din Peru, Claudia Espinoza.

Autobuzul a sfârşit răsturnat în apropiere de Pacific, în timp ce corpurile pasagerilor care şi-au pierdut viaţa au fost împrăştiate printre stânci.

“Există un număr mare de persoane decedate”, a spus Colonelul Dino Escudero pentru postul de radio RPP. Eforturile echipelor de salvare au fost îngreunate de zona dificilă din Pasamayo, unde s-a răsturnat autobuzul, aflată la circa 70 de kilometri nord de Lima.

Nicio şosea nu duce direct pe plajă, fapt care a complicat eforturile de salvare. Echipele de salvare au reuşit să transporte cinci supravieţuitori, cu răni grave, către cel mai apropiat spital.

Espinoza a mai declarat că mulţi dintre pasagerii aflaţi în autobuz se întorceau în Lima, după ce au petrecut Noul An împreună cu familia, în afara capitalei.

Accidentele rutiere sunt comune pe şoselele din Peru, cu peste 2,600 de persoane care au fost omorâte în acest mod în 2016.

 

×