x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întrevedere Pompeo-Meleşcanu la Washington

Întrevedere Pompeo-Meleşcanu la Washington

03 Apr 2019   •   10:39
Întrevedere Pompeo-Meleşcanu la Washington

Secretarul de Stat american, Michael R. Pompeo, s-a întâlnit luni la Washington cu ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, în cadrul discuţiilor fiind abordate teme precum cooperarea bilaterală în domeniul securităţii, provocările cu care se confruntă NATO pe flancul estic, agresiunea Rusiei în Marea Neagră şi importanţa eforturilor României de combatere a corupţiei, arată un comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

Potrivit textului publicat pe site-ul instituţiei, cei doi oficiali au discutat despre strânsa cooperare în domeniul securităţii între SUA şi România, un aliat solid al NATO care îşi respectă angajamentele de împărţire a responsabilităţilor în domeniul apărării, şi despre provocările cu care se confruntă NATO pe flancul estic. "Cei doi au vorbit în mod special despre agresiunea Rusiei în Marea Neagră şi contribuţia României la asigurarea securităţii şi stabilităţii în regiunea Mării Negre. Au discutat, de asemenea, despre importanţa eforturilor României de combatere a corupţiei care subminează instituţiile sale democratice şi încurajează influenţa nocivă a adversarilor”, mai arată Departamentul de Stat. Potrivit MAE român, Meleșcanu a accentuat importanţa consolidării angajamentului american şi aliat pentru securitatea regiunii Mării Negre și a intensificării cooperării bilaterale în domeniul energiei.

Meleșcanu a adus în discuţie candidatura României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, arătând că este un obiectiv „major” al politicii externe a ţării noastre.

 

 

×
Subiecte în articol: Michael R. Pompeo teodor melescanu