x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundatii devastatoare in Albania: Un mort şi pagube majore

Inundatii devastatoare in Albania: Un mort şi pagube majore

03 Dec 2017   •   13:18
Inundatii devastatoare in Albania: Un mort şi pagube majore

Inundaţiile majore cauzate de ploile torenţiale din Albania au provocat pagube importante şi moartea unui angajat al companiei naţionale de electricitate, informează agentiile de presa.

 

Sabri Vlinga a murit în timp ce lucra la un stâlp de linie electrică în Roskovec, a anunţat compania duminică într-un comunicat. Alte două persoane au fost rănite în accidente similare. Ele au fost transferate la un spital specializat din Italia, a adăugat aceeaşi sursă.

Aproximativ 6.400 de poliţişti şi soldaţi sunt deplasaţi pe teren pentru a ajuta victimele, a informat sâmbătă premierul Edi Rama, calificând situaţia "foarte critică". Au fost salvaţi 1.500 de oameni din zonele afectate.

Mii de case sunt lipsite de electricitate, deoarece mulţi stâlpi au căzut la pământ din cauza alunecărilor de teren, potrivit lui Shemsi Prençi, responsabil pentru protecţia civilă. Mai mult de 7.874 de hectare de teren agricol şi 3.193 de case sunt sub apă şi mai multe drumuri din sudul ţării rămân blocate din cauza precipitaţiilor şi alunecărilor de teren.

Personal din armată a fost trimis în Darezez (la 70 km sud de Tirana) pentru a construi un pod temporar şi a veni în ajutorul a 2.000 de persoane blocate, a precizat Ministerul Apărării.

Autorităţile au sfătuit locuitorii care trăiesc lângă zonele fluviale să-şi părăsească casele şi să evite să se pună în pericol, deoarece mai multe râuri au ieşit din matcă din cauza precipitaţiilor.

Şi în Macedonia vecină, câteva râuri şi principalul fluviu, Vardar, s-au revărsat ca urmare a ploilor, care, între altele, au perturbat şi traficul, scrie agerpres.

×
Subiecte în articol: Albania inundatii pagube