x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundaţii devastatoare în Corea de Nord. ONU a trimis specialişti pentru a stabili valoarea ajutorului umanitar

Inundaţii devastatoare în Corea de Nord. ONU a trimis specialişti pentru a stabili valoarea ajutorului umanitar

31 Iul 2012   •   12:38
Inundaţii devastatoare în Corea de Nord. ONU  a trimis specialişti pentru a stabili valoarea ajutorului umanitar

Corea de Nord este lovita de inca o nenorocire. Dupa seceta grava care dureaza de cativa ani tara este acum lovita de inundatii.

Dupa doua zile de ploi abundente apa a acoperit si distrus cladiri, culturi, a intrerupt alimentare cu energie electrica si a fortat oamenii sa se refugieze in zone mai inalte.

Ploile de duminca si luni s-au adaugat celor de la inceputul lunii care au ucis 90 de oameni si a lasat alti 60.000 fara locuinte.

Inundatiile vin in urma secetei grave si alimenteaza ingrijorarile privind asigurarea hranei populatiei.

Un raport de luna trecuta al Natiunilor Unite spune ca 24 de milioane de nord coreeni sufera de un deficit grav al alimentelor si cere un ajutor umanitar in valoare de 198 de milioane de dolari.

Echipa de specialisti ai Natiunilor Unite va vizita zonele cele mai afectate pentru a vedea ce ajutor vor trebui sa asigure, a declarat Christopher de Bono, purtatorul de cuvant al UNICEF pentru Asia de Est si Pacific.

Duminica si luni ploaia a lovit Phenianul si zona de vest unde s-au raportat distrugeri uriase.

In localitatea Anju oficialii au declarat ca 1.000 de case si cladiri sunt distruse si 2.300 de hectare de culturi sunt sub apa.

Raul Chongchon a inundat orasul Anju, luni, lasand locuitorii fara linii telefonice iar culturile abgricole sunt distruse.

Au fost trimise elicoptere pentru a salva victimele inundatiilor dar numarul victimelor ultimei inundatii inca nu sunt cunoscute.

Corea de Nord se confrunta de ani de zile cu lipsa hranei. La mijlocul anilor 90 tara s-au confruntat cu foametea provocata de seceta care s-a adaugat embargoului instituit de comunitatea internationala ca raspuns fata de politica fostului presedinte Kim Jong-Il.

×