x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundatii in India: Cel puţin 300 de persoane au murit în urma inundaţiilor

Inundatii in India: Cel puţin 300 de persoane au murit în urma inundaţiilor

23 Aug 2016   •   21:09
Inundatii in India: Cel puţin 300 de persoane au murit în urma inundaţiilor
Sursa foto: wikipedia.org

Cel puţin 300 de persoane au murit în estul şi centrul Indiei şi alte şase milioane au fost afectate de inundaţiile care au distrus sate, culturi şi drumuri şi au perturbat liniile electrice şi telefonice, au indicat marţi oficiali citaţi de Reuters.

Ploile musonice abundente au făcut ca unele râuri, printre care Gangele şi afluenţii săi, să iasă din matcă şi au forţat oamenii să se refugieze în tabere de ajutorare din statele Madhya Pradesh, Bihar, Uttar Pradesh, Rajasthan şi Uttarakhand.

Responsabilii din statul Bihar, confruntat cu unele dintre cele mai severe inundaţii din acest an, soldate cu circa 120 de morţi şi 5 milioane de persoane sinistrate, au subliniat că situaţia din acest stat este gravă.

În statul vecin Uttar Pradesh, unde 43 de persoane au murit şi peste un milion au fost afectate de inundaţii, şcolile au fost închise în oraşele Varanasi şi Allahabad, în condiţiile în care râurile Gange şi Yamuna au depăşit cotele de pericol, iar nivelul apelor a continuat să crească.

De asemenea, pe teritoriul statului Madhya Pradesh (centrul Indiei), unde cel puţin 70 de persoane au murit de la începerea sezonului musonilor în luna iunie şi peste 40.000 de case au fost parţial sau total distruse, numărul persoanelor evacuate se ridică la aproximativ 20.000.

Oficialii susţin că localnicii se vor întoarce la casele lor atunci când nivelurile apelor vor scădea, însă Departamentul indian de meteorologie a avertizat că ploile vor continua să afecteze centrul Indiei în următoarele două zile.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: india inundatii