x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundaţii în Indonezia - Bilanţul a ajuns la 50 de morţi

Inundaţii în Indonezia - Bilanţul a ajuns la 50 de morţi

17 Mar 2019   •   21:30
Inundaţii în Indonezia - Bilanţul a ajuns la 50 de morţi

Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din provincia indoneziană Papua, potrivit unui nou bilanţ anunţat duminică de Agenţia indoneziană de gestionare a dezastrelor şi citat de AFP.

Inundaţiile din regiunea Sentani, situată la circa 20 de kilometri de capitala provinciei, Jayapura, au fost cauzate de ploile torenţiale căzute sâmbătă şi s-au soldat cu rănirea a 59 de persoane.

"Numărul de victime (...) va creşte, deoarece echipele de salvare încearcă încă să ajungă la alte zone afectate", a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Sutopo Purwo Nugroho, adăugând că la originea inundaţiilor pare să fie o alunecare de teren produsă în amonte de zonele afectate.

Zeci de case au fost avariate şi, chiar dacă nivelul apelor începe să scadă, evacuările continuă.

"Echipele de salvare au demarat evacuările, însă ele nu au ajuns la toate zonele afectate din cauza copacilor căzuţi, a pietrelor şi a noroiului" care blochează drumurile, a detaliat Sutopo Purwo Nugroho.

Inundaţiile sunt frecvente în timpul sezonului ploios din Indonezia, care durează din octombrie până în aprilie.

În ianuarie, cel puţin 70 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren care au afectat sudul insulei Sulawesi.

De asemenea, tot din cauza inundaţiilor, în ultimele săptămâni, sute de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din jurul râului Citarum, în provincia Java de Vest.

Provincia indoneziană Papua este situată în vestul insulei Noua Guinee, în timp ce estul insulei şi-a declarat independenţa sub numele de "Papua Noua Guinee".

Papua este una dintre cele mai sărace regiuni din Indonezia şi scena unor confruntări sporadice între rebelii separatişti şi armată.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Inundaţii în Indonezia