x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundații în Marea Britanie: David Cameron promite desfășurarea unor trupe suplimentare

Inundații în Marea Britanie: David Cameron promite desfășurarea unor trupe suplimentare

27 Dec 2015   •   16:20
Inundații în Marea Britanie: David Cameron promite desfășurarea unor trupe suplimentare

Premierul britanic David Cameron a anunţat duminică desfăşurarea de trupe suplimentare pentru a veni în ajutorul populaţiei afectate de inundaţiile masive care au atins un un nivel 'fără precedent' în nordul Angliei, transmite AFP.

'Tocmai am prezidat o reuniune (de criză) privitoare la aceste inundaţii fără precedent. Vor fi desfăşurate trupe suplimentare', a scris pe Twitter şeful executivului de la Londra.

O unitate din cadrul celui de-al doilea batalion al regimentului ducelui de Lancaster a fost deja trimisă pe teren pentru a ajuta locuitorii şi autorităţile locale în lupta împotriva inundaţiilor şi a participa la evacuări.

David Cameron a adăugat că ansamblul dispozitivului anti-inundaţii, criticat în ultimele săptămâni, va fi reevaluat. 'Barierele anti-inundaţii, atât cele permanente, cât şi cele provizorii, au jucat un rol cheie, dar este evident că în unele cazuri ele au fost depăşite şi noi trebuie să vedem dacă trebuie făcut ceva în plus', a declarat el pentru BBC.

Inundaţiile sunt consecinţa ploilor masive care au căzut în ultimele zile în nordul Angliei. Principala regiune afectată a fost plasată în alertă roşie de către serviciul naţional de meteorologie (Met Office) care a îndemnat populaţia "să ia măsuri pentru a rămâne în siguranţă".

Peste 300 de alerte au fost lansate în comitatele Lancashire şi Yorkshire, respectiv în nord-vestul şi nord-estul Angliei, dintre care peste 30 avertizau inundaţii potenţial catastrofale.

Sursa: AGERPRES
 

×
Subiecte în articol: inundatii Marea Britanie david cameron