x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundaţii masive în Paraguay: 70.000 de persoane strămutate

Inundaţii masive în Paraguay: 70.000 de persoane strămutate

27 Mai 2019   •   13:58
Inundaţii masive în Paraguay: 70.000 de persoane strămutate

Inundaţiile excepţionale provocate de Rio Paraguay, care au forţat deja 70.000 de familii din Paraguay să îşi părăsească casele, ameninţă să atingă un nivel catastrofal în capitala Asuncion în două săptămâni, au avertizat serviciile meteorologice, citate luni de AFP.

La Asunción, nivelul râului creşte într-un ritm mediu 4-5 centimetri pe zi, iar duminică ajunsese la 7,54 metri - cu doar 46 de centimetri sub nivelul "catastrofal", au indicat datele oficiale.

Acest nivel "poate avea un impact extrem de mare, mai ales că numărul locuitorilor din zonele inundabile a crescut în ultimii ani", a declarat Nelson Perez, din cadrul serviciilor hidrologice, adăugând că infrastructura hidraulică din capitală nu poate face faţă intemperiilor.

În două zile cantitatea de precipitaţii a egalat-o pe cea care cade în medie într-o lună.

Aceste ploi masive, neobişnuite pentru această perioadă a anului, agravează inundaţiile, a declarat Eduardo Mingo, din cadrul aceloraşi servicii meteorologice.

În Asunción, inundaţiile au afectat deja circa 40.000 de persoane, iar în Pilar, un oraş situat la 300 kilometri sud de capitală, au fost strămutate deja 10.000 de persoane.

Guvernul preşedintelui Mario Abdo a mobilizat forţele armate pentru a ajuta familiile să se mute în adăposturi.

Sute dintre acestea preferă însă să rămână în casele lor inundate, mai degrabă decât să se înghesuie în adăposturi. Că să obţină provizii, oamenii au construit schele pentru a trece de la un acoperiş la altul până în zonele în care solul nu este inundat, în timp ce alţii aşteaptă ca bărcile cu motor sau cu vâsle să le aducă alimente şi mobilier.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: inundatii paraguay