x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundaţii puternice în Afghanistan. 2.000 de locuinţe au fost distruse

Inundaţii puternice în Afghanistan. 2.000 de locuinţe au fost distruse

06 Mar 2019   •   15:28
Inundaţii puternice în Afghanistan. 2.000 de locuinţe au fost distruse

Afghanistanul a fost lovit de cele mai puternice inundaţii din ultimii şapte ani. 20 de persoane au murit şi alte câteva mii au rămas fără locuinţe, potrivit The Guardian.

Guvernatorul Abdul Hanan Moneeb a declarat că aproximativ 2.000 de locuinţe au fost distruse de inundaţii.

Inundaţiile vin în contextul în care coordonatorul ONU în Afghanistan a criticat Comisia Europeană pentru răspunsul “insuficient” cu privire la fometea şi suferinţa dintr-o ţară afectată deja de cel mai sângeros conflict din lume.

Toby Lanzer a declarat că este “şocat” de nivelul mic de donatori pentru criza din Afghanistan, unde peste 13 milioane de persoane au probleme cu rezervele de mâncare şi peste 3,6 milioane sunt deja în pragul foametei. Nivelul de foamete este fără precedent, după 11 luni de secetă care au distrus nordul şi vestul ţării.

“Este o combinaţie între nivelul mare de violenţă, seceta devastatoare, frigul cumplit şi sărăcia. Este o realitate înfiorătoare”, a mai spus acesta.

Lanzer a declarat că ONU şi-a impus o ţintă “modestă” de 612 milioane de dolari. Până acum, s-a strâns doar 3% din sumă.

Afghanistanul s-a confruntat cu cea mai dificilă secetă din ultimii ani, rezultând într-o criză umanitară care a obligat 260.000 de persoane să-şi părăsească locuinţele, mai multe decât în momentul războiului dintre forţele afghane şi talibani. Inundaţiile sunt comune după secetă.

“Suntem din nou pe drum, dar de data asta din cauza inundaţiilor. Anul trecut, întreaga mea familie a părăsit satul, pentru că seceta a afectat grav agricultură, iar acum ploile ne-au distrus rezervele”, a spus Khalil ur Rehman, un fermier din Kandahar.

 

×
Subiecte în articol: afghanistan inundatii