x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundaţiile catastrofale au provocat 44 de morţi în Brazilia. 60.000 de oameni au petrecut Crăciunul în adăposturi (VIDEO)

Inundaţiile catastrofale au provocat 44 de morţi în Brazilia. 60.000 de oameni au petrecut Crăciunul în adăposturi (VIDEO)

27 Dec 2013   •   09:40
Inundaţiile catastrofale au provocat 44 de morţi în Brazilia. 60.000 de oameni au petrecut Crăciunul în adăposturi (VIDEO)

Ploile puternice care s-au abătut în decembrie asupra sud-estului Braziliei s-au soldat până acum cu cel puţin 44 de morţi şi peste 60.000 de refugiaţi şi persoane fără adăpost în statele Espirito Santo şi Minas Gerais.

În statul Espirito Santo, vecin cu Rio de Janeiro, 27 de morţi au fost înregistraţi în urma precipitaţiilor apreciate de autorităţi ca fiind cele mai puternice din ultimii 90 de ani, a transmis apărarea civilă în cel mai recent bilanţ, precizând că doar joi au murit opt persoane.

Doar în acest stat, 61.379 de persoane au fost evacuate.

"Va trebui să reconstruim statul", a afirmat guvernatorul Renato Casagrande. în localităţile inundate, numeroase poduri şi drumuri au fost distruse.

În statul Minas Gerais, unde ploile au început să cadă din octombrie şi s-au intensificat în cursul ultimelor zile, au fost înregistraţi 17 morţi şi 4.150 de persoane au fost nevoite să îşi abandoneze casele.

O femeie în vârstă de 56 de ani a murit de Crăciun într-o alunecare de teren care i-a îngropat casa la Juiz de Fora, la 278 de kilometri de capitala statului Belo Horizonte, a precizat apărarea civilă.

Săptămâna trecută, şase persoane din aceeaşi familie, printre care un copil în vârstă de 7 ani, au murit într-o altă alunecare de teren care le-a îngropat casa din Sardoa, în estul Minas Gerais.

În total, 79 de comune din această provincie sunt afectate iar în 26 dintre ele a fost decretată starea de urgenţă.

Preşedinta Dilma Rousseff a vizitat marţi, în ajunul Crăciunului, zonele sinistrate din Espirito Santo şi a promis ajutor guvernamental familiilor afectate.

în ianuarie 2011, la câteva zile după preluarea funcţiei de către Rousseff, peste 900 de persoane au murit în regiunea muntoasă a Rio de Janeiro din cauza ploilor torenţiale.



×
Subiecte în articol: inundatii brazilia morti refugiati