x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Investitura lui Bush - Petrecere de 40 de milioane

Investitura lui Bush - Petrecere de 40 de milioane

13 Ian 2005   •   00:00

Presedintele american, George W. Bush, asteapta cu nerabdare ziua (re)investiturii in cea mai inalta functie din stat. In timp ce seful statului isi alege cu grija costumul, iar Prima Doamna se ocupa de ultimele detalii, americanii nemultumiti pregatesc o megamanifestatie la Washington.


ANCA ALDEA

DONATII. La 20 ianuarie, Bush, a carui popularitate a mai crescut dupa masurile luate in contextul catastrofei din Asia de Sud-Est, va fi reinvestit in functie.

El si-a ales deja tinuta de ceremonie - un costum in stil business. Bush trebuie sa inspire incredere in fata celor peste 100 de companii si asociatii, care au donat bani grei pentru organizarea celei de-a 55-a ceremonii de investitura din istoria SUA. Suma totala ar putea depasi 40 de milioane.

CONTRA COST. Tabara care-l sustine pe Bush continua sa-si arate incredere si simpatia in Administratia sa. In schimbul unor mici atentii. Companiile de petrol, gaze si minerit vor subventii noi in domeniul energiei; hotelurile si cazinourile cauta forta de munca straina, iar companiile de investitii incearca sa profite de pe urma securitatii sociale. In functie de interesele declarate ale companiilor, "biletul de intrare" costa intre 100.000 si 250.000, scrie ziarul Washington Post.

PROTEST. In tabara adversa presedintelui, americanii se organizeaza si ei.
Aproximativ 1.000 de membri ai coalitiei antirazboi ANSWER au anuntat ca, la trecerea cortegiului prezidential prin centrul orasului, vor intoarce spatele oficialilor, iar "Miliardarii pentru Bush" vor parodia balurile oficiale.

TINUTA DE GALA
Familia prezidentiala a avut de luat o multime de decizii importante inaintea marelui eveniment. Capul familiei Bush a decis sa renunte la traditia initiata de fostul presedinte Ronald Reagan, de a purta la astfel de ceremonii un pretentios costum de seara, si a preferat in loc o tinuta mai simpla, "de afaceri".
Problema a fost mai complicata pentru doamna Bush, care si-a ales, intr-un final, doua tinute: pentru zi, un costum taior din casmir alb, creat de Oscar de la Renta, si pentru seara o minunata rochie de bal, creata de acelasi designer in culorile argintiu si albastru deschis. Cat despre gemenele cuplului prezidential, Barbara si Jenna, acestea n-au stat mult pe ganduri si au profitat de ocazie pentru a-si comanda la casa de moda Badgley Mischka doua rochii de seara fabuloase. (Ana Ilie)
×
Subiecte în articol: externe bush