x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ipoteză INCENDIARĂ în cazul prăbuşirii zborului MH17. Ce a dezvăluit procurorul-şef olandez Fred Westerbeke

Ipoteză INCENDIARĂ în cazul prăbuşirii zborului MH17. Ce a dezvăluit procurorul-şef olandez Fred Westerbeke

28 Oct 2014   •   10:51
Ipoteză INCENDIARĂ în cazul prăbuşirii zborului MH17. Ce a dezvăluit procurorul-şef olandez Fred Westerbeke

Procurorul şef care investighează prăbuşirea zborului MH17, al companiei Malaysia Airlines, nu exclude posibilitatea ca aeronava să fi fost doborâtă din aer, de un alt avion, scrie Der Spiegel, citat de Russia Today.

Fred Westerbeke a declarat într-un interviu pentru revista germană că echipa sa este deschisă teoriei potrivit căreia aeronava prăbuşită în Ucraina a fost doborâtă de un alt avion.

Westerbeke a precizat că anchetatorii vor cere datele înregistrate de radar care ar demonstra că un avion militar ucrainean zbura în apropiere de aeronava companiei Malaysia Airlines, cu puţin timp înainte de catastrofă.

Zborul MH17, pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie în regiunea Doneţk, într-o zonă de conflict între armata ucraineană şi rebelii proruşi: 298 de persoane, între care 85 de copii, au pierit în această catastrofă aeriană.


La 10 septembrie, Olanda, însărcinată cu ancheta, a dat publicităţii un raport preliminar asupra cauzelor catastrofei. Experţii au confirmat că aeronava s-a dezintegrat în zbor în urma unor 'prejudicii structurale provocate de impactul exterior cu un număr mare de proiectile cu 'energie mare''.Cu toate acestea, nu a fost specificată originea acestor proiectile.


×