x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iran: Bilanţul inundaţiilor a crescut la 76 de morţi

Iran: Bilanţul inundaţiilor a crescut la 76 de morţi

14 Apr 2019   •   20:10
Iran: Bilanţul inundaţiilor a crescut la 76 de morţi

Inundaţiile care au afectat Iranul de aproape o lună s-au soldat cu 76 de morţi şi pagube de circa 2 miliarde de euro, potrivit noilor estimări oficiale publicate duminică, în timp ce estul ţării rămâne în alertă.

"Bilanţul a crescut la 76 morţi, odată cu moartea a cinci persoane în urma inundaţiilor din provincia Khuzestan şi a uneia în provincia Ilam", se precizează într-un comunicat postat pe site-ul Institutului medico-legal naţional şi citat de AFP.

Situate în sud-vestul ţării, Khuzestan şi Ilam sunt ultimele provincii afectate de inundaţiile cauzate de ploile torenţiale care au lovit Iranul din 19 martie.

Intemperiile au forţat autorităţile să evacueze în total câteva sute de mii de persoane.

Sâmbătă, noi precipitaţii au căzut în estul ţării, în mare parte deşertic. Alerta de inundaţii a rămas în vigoare duminică pentru aceste zone.

Citat de agenţia de stat Irna, ministrul de interne Abdolreza Rahmani Fazli a declarat duminică în Parlament că 25 din cele 31 de provincii ale ţării au fost afectate de inundaţii, valoarea daunelor ridicându-se la 300.000 - 350.000 de miliarde de riali iranieni (1,93 - 2,25 de miliarde de euro).

În cadrul aceleiaşi reuniuni, consacrate inundaţiilor, ministrul transporturilor şi dezvoltării urbane, Mohammad Eslami, a informat deputaţii că "peste 14.000 de kilometri de drumuri au fost avariaţi şi 725 de poduri [...] total distruse".

Mai multe ţări au trimis ajutoare Iranului pentru a putea face faţă acestor intemperii.AGERPRES

×
Subiecte în articol: inundatii iran