x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iran: Cel puţin 12 morţi şi 39 de răniţi în cele două atacuri teroriste din Teheran

Iran: Cel puţin 12 morţi şi 39 de răniţi în cele două atacuri teroriste din Teheran

07 Iun 2017   •   15:23
Iran: Cel puţin 12 morţi şi 39 de răniţi în cele două atacuri teroriste din Teheran

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa şi 39 au fost rănite în două atacuri teroriste comise miercuri împotriva parlamentului iranian şi a mausoleului ayatollahului Khomeini, ambele situate în Teheran, potrivit serviciilor de urgenţă, transmite EFE. 

Potrivit DPA, nu este clar dacă în bilanţ sunt incluşi şi teroriştii ucişi. 

După aproximativ cinci ore, forţele de securitate iraniene au reuşit să controleze situaţia în cele două locuri care au fost ţintele atacurilor, revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic. Operaţiunile forţelor de ordine s-au prelungit ca urmare a numărului mare de civili blocaţi în interiorul parlamentului, situat în centrul Teheranului, şi a faptului că cei doi terorişti care au continuat să fie activi luaseră ostatici. 

Trei dintre agresori au fost ucişi de forţele de ordine şi unul s-a aruncat în aer, potrivit televiziunii de stat, care a relatat că situaţia este sub control şi la mausoleul imamului Khomeini. 

Străzile de acces către parlamentul iranian au fost blocate total de poliţie, care împiedica inclusiv intrarea ziariştilor, potrivit EFE, care a comentat că situaţia era foarte tensionată în zonă. 

În cele două atentate au fost folosite puşti Kalaşnikov, pistoale şi explozibili. 

Potrivit AFP, o reuniune de urgenţă a consiliului naţional de securitate a fost convocată de ministrul de interne Abdolreza Rahmani Fazli.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: teheran iran