x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul a arestat 30 de spioni care lucrau pentru americani.

Iranul a arestat 30 de spioni care lucrau pentru americani.

21 Mai 2011   •   13:26
Iranul a arestat 30 de spioni care lucrau pentru americani.

Ministerul iranian al Informatiilor a anuntat anihilarea unei retele de spionaj si arestarea a 30 de persoane care lucrau pentru Statele Unite.

Intr-un comunicat difuzat de postul national de televiziune de la Teheran, citat de AFP, s-a spus ca “agentii Ministerului de Informatii au arestat 30 de spioni care lucrau pentru SUA', fara a se preciza identitatea ori nationalitatea acestora sau cand s-au produs arestarile.

Agentii serviciilor de informatii americane “incercau sa prinda in capcana cetateni iranieni oferindu-le vize, promitandu-le permise de rezidenta in SUA, locuri de munca si vize de studiu'. Conform guvernantilor iranieni, reteaua utiliza ambasadele si consulatele americane din tari precum Emiratele Arabe Unite, Malaiesia ori Turcia, pentru a strange informatii privind centrele stiintifice si universitare iraniene.

Obiectivul spionilor era strangerea de informatii despre activitatile nucleare, aeronautice, de aparare si biotehnologice. De asemenea, erau vizate oleoducte, gazoducte, retele electrice si telecomunicatiile, precum si aeroporturile, reteaua de transporturi si bancile iraniene.

×
Subiecte în articol: iran americani spioni