x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul a declansat o ampla actiune militara cu 40 dintre cei mai buni lunetisti ai Armatei. Vezi pentru ce

Iranul a declansat o ampla actiune militara cu 40 dintre cei mai buni lunetisti ai Armatei. Vezi pentru ce

04 Mar 2013   •   15:19
Iranul a declansat o ampla actiune militara cu 40 dintre cei mai buni lunetisti ai Armatei. Vezi pentru ce

Iranul a trimis echipe de lunetisti pe străzile Teheranului, pentru a elimina o "curioasa" invazie de sobolani uriasi, scrie ibtimes.co.uk. Potrivit egentiei de mediu iraniene, rozătoarele au suferit o ciudata mutatie genetica, crescand in greutate până la CINCI kilograme. Situatia afecteaza 26 de districte din capitala iraniana. "Sobolanii par să fi suferit o mutatie genetica incredibila, probabil ca urmare a radiațiilor sau a chimicalelor utilizate pentru combaterea lor", a declarat  Ismail Kahram, consilier municipal și profesor universitar. "Sunt mult mai mari și arăta diferit. Acestea sunt schimbari care au nevoie, în mod normal, de milioane de ani de evolutie. Au sărit de la 60 de grame la cinci kilograme, au comportament de pradator feroce, iar pisicile sunt acum hrana pentru ei. Eu un lucru serios, oricat de amuzant li s-ar parea unora, s-au inregistrat numeroase atacuri la copii, in special. Mai mult, niciun fel de otrava traditionala pentru sobolani nu are efect impotriva lor", spune profesorul.

Pentru a le opri asaltul pe strazile Teheranului, autoritatile au cerut ajutorul Armatei, care a desfășurat zece echipe de lunetisti, înarmați cu pusti speciale si echipament pentru vedere pe timp de noapte. "Folosim otrăvuri chimice pentru a ucide șobolanii în timpul zilei și lunetiștii pe timp de noapte, astfel încât acesta a devenit un război 24/7," spune șeful Agenției de Mediu, Mohammad Hadi Heydarzadeh.

Carcasele sobolanilor ucisi sunt incinerate sau îngropate în var. Până în prezent, 2205 de șobolani mutanti au fost împușcați, insa la rata cu care se reproduc rozatoarele, războiul este departe de a fi câștigat, consiliul municipal facand deja propunerea dublarii numarului echipei de lunetisti.

×
Subiecte în articol: sobolani iran teheran razboi lunetisti