x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul a suspendat eliberarea de vize turistice pentru polonezi

Iranul a suspendat eliberarea de vize turistice pentru polonezi

16 Ian 2019   •   18:24
Iranul a suspendat eliberarea de vize turistice pentru polonezi

Iranul a suspendat eliberarea de vize turistice pentru polonezi, a anunţat miercuri postul polonez privat Radio Zet, citat de Reuters. 

Mai devreme luna aceasta, Iranul a protestat împotriva deciziei Poloniei de a găzdui în februarie un summit global organizat de SUA şi axat pe Orientul Mijlociu, în special pe Iran. 

Miercuri după-amiaza Ambasada Iranului la Varşovia nu a fost disponibilă pentru un comentariu asupra acestei informaţii, subliniază Reuters. 

Duminica, însărcinatul cu afaceri polonez, Wojciech Unolt, a fost convocat la Ministerul de Externe al Iranului ca semn de protest împotriva "conferinţei anti-iraniene aşa-zise asupra păcii şi securităţii". Diplomatului polonez i s-a adus la cunoştinţă că această conferinţă "este un act ostil al SUA împotriva Iranului şi că autorităţile iraniene aşteaptă de la Polonia ca aceasta să se abţină de la organizarea acestei conferinţe", după cum a informat purtătorul de cuvânt al ministerului iranian, Bahram Ghassemi, pe contul său Telegram. 

Într-un interviu difuzat vinerea trecută la postul american de televiziune Fox News, şeful diplomaţiei americane a anunţat desfăşurarea, în 13-14 februarie, în Polonia, a unei reuniuni ministeriale la care ar urma să participe zeci de ţări. Această reuniune va fi centrată pe "stabilitate, pace, libertate şi securitate în Orientul Mijlociu, iar aceasta include un element important care este cel de a ne asigura ca Iranul să nu aibă o influenţă destabilizatoare", a spus Pompeo.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iran vize turistice polonezi