x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul anunţă că a arestat opt persoane cu legături cu CIA în timpul protestelor din țară

Iranul anunţă că a arestat opt persoane cu legături cu CIA în timpul protestelor din țară

27 Noi 2019   •   21:50
Iranul anunţă că a arestat opt persoane cu legături cu CIA în timpul protestelor din țară

Agenţi de securitate iranieni au arestat cel puţin opt persoane cu legături cu CIA, în timpul protestelor de săptămâna trecută, din cauza creşterii preţurilor la carburanţi, a anunţat miercuri agenţia oficială IRNA, preluată de Reuters.

„Aceste elemente au beneficiat de instruire finanţată de CIA în diferite ţări, sub acoperirea că vor să devină jurnalişti”, relatează IRNA, citând Ministerul Informaţiilor.

„Şase persoane au fost arestate în timp ce participau la revolte şi executau ordinele CIA, iar celelalte două când încercau să transmită informaţii peste hotare”, a adăugat sursa citată.

Potrivit ministrului iranian de Interne, Abdolreza Rahmani Fazli, nu mai puţin de 731 de sedii de bănci, 70 de staţii de benzină şi 140 de clădiri guvernamentale au fost incendiate în timpul protestelor. De asemenea, peste 50 de baze folosite de forţele de securitate au fost atacate, a precizat el, relatează agenţia IRNA.

Rahmani Fazli mai spune că până la 200.000 de oameni au luat parte la proteste la nivel naţional.

Hossein Naqavi-Hosseini, un membru al comisiei parlamentare pentru securitate naţională, a declarat că circa 7.000 de oameni au fost arestaţi, potrivit site-ului de ştiri Entekhab.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iran cia