x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul dorește protejarea acordului nuclear în fața „inamicului” american

Iranul dorește protejarea acordului nuclear în fața „inamicului” american

20 Aug 2017   •   12:40
Iranul dorește protejarea acordului nuclear în fața „inamicului” american

Prioritatea Iranului este de a proteja acordul nuclear încheiat în 2015 în faţa 'inamicului' american, a dat asigurări duminică preşedintele iranian Hassan Rohani în cursul unui discurs rostit în faţa Parlamentului, relatează AFP. 

'Principala datorie a ministrului nostru de externe este de a apăra acordul nuclear şi de a împiedica SUA să reuşească' în politica lor, a declarat Rohani. 

'Cel care apără acordul nuclear, rezistă în faţa inamicilor, în faţa SUA, a Israelului şi a anumitor ţări mici din regiune care perturbă' aplicarea acordului nuclear, adăugat el. 

Rohani a indicat săptămâna trecută că Iranul ar putea părăsi acordul nuclear dacă SUA continuă politica lor de 'sancţiuni şi coerciţie'. 

Încheiat în iulie 2015 între Teheran şi marile puteri, acordul nuclear prevede că Iranul să-şi limiteze programul nuclear la scopuri civile în schimbul ridicării progresive a sancţiunilor internaţionale. 

Dar administraţia americană a preşedintelui Donald Trump, ostilă acestui acord încheiat de predecesorul său Barack Obama, a impus o serie de sancţiuni juridice şi financiare Iranului, care susţine că acestea precum şi o lege votată de Congresul american încalcă acordul nuclear.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iran acord nuclear sua