x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul monitorizează prezenţa tuturor navelor americane în regiunea Golfului

Iranul monitorizează prezenţa tuturor navelor americane în regiunea Golfului

23 Iul 2019   •   13:08
Iranul monitorizează prezenţa tuturor navelor americane în regiunea Golfului

Iranul monitorizează toate navele americane prezente în regiunea Golfului şi are o arhivă cu imagini ale acţiunilor lor cotidiene, a afirmat marţi contraamiralul Hossein Khanzadi, potrivit Clubului Tinerilor Jurnalişti, relatează Reuters. 

Iranul şi Statele Unite au ajuns în pragul unui conflict luna trecută după ce Republica Islamică a doborât o dronă americană, provocând aproape o ripostă pe care preşedintele Donald Trump a anulat-o în ultimul moment.

Tensiunile au crescut între Iran şi Marea Britanie după ce Republica Islamică a sechestrat vinerea trecută un petrolier britanic deoarece a intrat în coliziune cu un vas de pescuit.

Infanteria marină britanică a reţinut pe 4 iulie petrolierul iranian Grace 1 în largul Gibraltarului, acuzându-l de încălcare a sancţiunilor impuse Siriei. "Monitorizăm toate navele inamice, în special din America, în fiecare moment, de la plecarea lor până când intră în regiune", a spus Khanzadi, precizând că imaginile au fost înregistrate folosind drone iraniene.

"Avem imagini complete şi o arhivă cuprinzătoare a traficului desfăşurat zilnic şi în fiecare moment al forţelor coaliţiei şi al navelor SUA", a precizat el.

Iranul va organiza exerciţii navale comune cu ţările aliate pentru prima dată la sfârşitul anului calendaristic iranian, în martie 2020, a spus Khanzadi, fără a preciza ţările care ar participa la exerciţii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iran sua tensiuni