x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul reacţionează la sancţiunile SUA

Iranul reacţionează la sancţiunile SUA

03 Feb 2017   •   23:43
Iranul reacţionează la sancţiunile SUA

Iranul a afirmat vineri că noile sancţiuni impuse de Statele Unite sunt ilegale şi a anunţat că va adopta la rândul său măsuri împotriva cetăţenilor americani, transmite televiziunea de stat de la Teheran, preluată de Reuters.

Sursa respectivă citează un comunicat al ministerului iranian de interne potrivit căruia "noile sancţiuni (...) nu sunt compatibile cu angajamentele Americii şi cu rezoluţia 2231 a Consiliului de Securitate al ONU, care a aprobat acordul nuclear încheiat de Iran cu şase puteri".

"Ca retorsiune la sancţiunile SUA, Iranul va impune restricţii legale unor persoane şi entităţi americane care au fost implicate în sprijinirea şi finanţarea grupurilor teroriste regionale", anunţă ministerul de externe de la Teheran.

Administraţia de la Washington decisese vineri instituirea de noi sancţiuni împotriva Iranului după ce această ţară a efectuat în ultima săptămână alte două teste cu rachete balistice. Sancţiunile vizează 12 persoane şi 13 entităţi bănuite că au avut o contribuţie la programul iranian de rachete balistice şi constau în interzicerea accesului lor la sistemul financiar american şi a afacerilor lor cu companii din SUA.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: iran sua sanctiuni