x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul trimite nave de război către graniţele maritime ale SUA

Iranul trimite nave de război către graniţele maritime ale SUA

de Agerpres    |    08 Feb 2014   •   15:46
Iranul trimite nave de război către graniţele maritime ale SUA

Comandamentul marinei iraniene a anunţat sâmbătă că a trimis nave de război către graniţele maritime ale SUA, potrivit agenţiei iraniene Fars, citată de RIA Novosti.

"Navele marinei iraniene şi-au început deja drumul în Oceanul Atlantic trecând prin largul Africii de Sud. Flota iraniană se apropie de graniţa maritimă a SUA şi această manevră constitue un mesaj", a indicat comandantul forţelor navale iraniene în Marea Caspică, amiralul Rezaei Haddad, citat de Fars.

Relaţiile dintre SUA şi Iran sunt în continuare tensionate în pofida înţelegerii intervenite între cele două ţări în cadrul negocierilor dintre Teheran şi marile puteri în dosarul nuclear iranian.

Comandamentul marinei iraniene a anunţat anterior, în mai multe rânduri, că intenţionează să trimită nave de război în Oceanul Atlantic, ca răspuns la prezenţa masivă a marinei americane în Golful Persic.

Baza Flotei a V-a americane se află în Bahrein şi, în ultimii doi ani, americanii au desfăşurat exerciţii de anvergură în această regiune, mai scrie Fars.

×
Subiecte în articol: nave iraniene iran