x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irlanda a preluat preşedinţia semestrială a Uniunii Europene

Irlanda a preluat preşedinţia semestrială a Uniunii Europene

01 Ian 2013   •   18:14
Irlanda a preluat preşedinţia semestrială a Uniunii Europene

Irlanda a preluat, marţi, preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Castelul Dublin. În cadrul ceremoniei, guvernul irlandez a promis, prin vocea premierului Enda Kenny, că 2013 va fi „anul relansării”, arată ediţia electronică a Irish Independent, citată de Mediafax.  "Ştim cu toţii foarte bine, aici în Irlanda, că această criză a însemnat sacrificii enorme. Populaţia din Europa şi Irlanda trebuie să ştie şi să vadă că se fac progrese. Aceasta este următorul pas către relansare", a declarat Kenny.

Irlanda va deţine pentru a şaptea oară preşedinţia Uniunii, dar de această dată situaţia este mult diferită.

Bugetul urmează să fie cu cel puţin 33 de milioane de euro mai mic faţă de cel din 2004, când a fost de 110 milioane de euro şi când întâlnirile aveau loc în hoteluri de cinci stele, precum Dromoland Castle din Clare sau Ashford Castle din Mayo.

Momentul de austeritate a fost evidenţiat şi de faptul că ceremonia de la Castelul Dublin a fost una simplă, fără prea mult fast. Mai mult decât atât, politicienii şi demnitarii aproape că au depăşit numeric cei aproximativ 100 de participanţi din public.

În cadrul ceremoniei, Kenny a salutat garda de onoare şi fanfara care a cântat Oda Bucuriei de Beethoven, imnul UE. El a asistat, de asemenea, la momentul în care copiii au lansat 40 de baloane care au marcat împlinirea a 40 de ani de la aderarea Irlandei la Comunitatea Economică Europeană.

×
Subiecte în articol: Enda Kenny uniunea europeana dublin Irlanda