x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irlanda: O bandă de infractori români a transformat o parte a oraşului Limerick într-un "District Roşu"

Irlanda: O bandă de infractori români a transformat o parte a oraşului Limerick într-un "District Roşu"

26 Aug 2013   •   10:38
Irlanda: O bandă de infractori români a transformat o parte a oraşului Limerick într-un "District Roşu"
O bandă de infractori români se află în spatele unei afaceri cu prostituate, care a transformat o binecunoscută parte a oraşului irlandez Limerick într-un "District Roşu", indică într-o anchetă inserată în ediţia de duminică ziarul The Irish Independent.

Problema din ce în ce serioasă a prostituţiei în Limerick a atras atenţia săptămâna trecută, când semnele de parcare din zona Catherine Street au fost în mod misterios modificate, pe ele putându-se citi că strada este un "District Roşu".

Proprietarii afacerilor din cartier se tem că activitatea le va fi serios afectată de notorietatea zonei şi le descriu pe femeile care practică prostituţia în zonă - uneori chiar de la ora 18:30 - drept "agresive, sfidătoare şi intimidante".

Sunday Independent a aflat că afacerea de prostituţie este condusă de infractori români din Limerick.

În urma cooperării cu Ambasada României în Irlanda şi cu Interpolul, poliţia irlandeză (Gardai) a stabilit că cele mai multe femei care practică prostituţia în zonă provin dintr-un oraş din nordul României.

Acestea au vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani şi au fost aduse la Limerick în ultimii ani pentru a lucra în industria sexului.

O româncă de 40 de ani, care locuieşte în zonă, se ocupă de funcţionarea zilnică a afacerii, în timp ce soţul ei, din România, îi trimite fetele. Femeia, mamă a trei copii, trăieşte în Irlanda de 12 ani şi a primit deja amendă şi o condamnare la închisoare cu suspendare.

Românca nu practică ea însăşi prostituţia, ci doar o facilitează, funcţionând pe post de traducător şi găsindu-le fetelor cazare.


×