x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irlanda rezistă tentativelor Marii Britanii de a iniția negocieri bilaterale asupra frontierei

Irlanda rezistă tentativelor Marii Britanii de a iniția negocieri bilaterale asupra frontierei

04 Feb 2019   •   12:24
Irlanda rezistă tentativelor Marii Britanii de a iniția negocieri bilaterale asupra frontierei

Irlanda a rezistat tentativele guvernului britanic de a iniţia negocieri bilaterale asupra utilizării tehnologiei pentru a menţine deschisă, după Brexit, frontiera pe insula Irlandei, a declarat luni ministrul de finanţe irlandez, Paschal Donohoe, informează Reuters. 

De asemenea, Donohoe a infirmat declaraţiile făcute duminică de ministrul de interne britanic Sajid Javid, potrivit căruia este posibil să fie utilizată tehnologia existentă pentru a rezolva problema aranjamentelor post-Brexit pentru frontiera dintre Marea Britanie şi Irlanda. 

"Dacă a văzut el aşa ceva, atunci să ne arate şi nouă. Nu văd nicio dovadă în acest sens", a declarat Donohoe la postul irlandez RTE, insistând asupra faptului că Dublinul nu se va angaja în nicio proces care va duce la o frontieră dură şi că va purta negocieri cu Londra şi Bruxellesul asupra modului în care să fie gestionată aceasta în cazul unui Brexit fără acord.

AGERPRES

×