x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Isis, propagandă prin intermediul femeilor

Isis, propagandă prin intermediul femeilor

08 Feb 2018   •   18:27
Isis, propagandă prin intermediul femeilor

Femeile din Isis au fost filmate luptând în prima linie, pentru prima dată , în condiţiile în care grupul este “disperat” să atragă cât mai mulţi oameni, scrie The Independent.

Un nou videoclip de propagandă arată cel puţin cinci femei înarmate cu pistoale, care sunt duse pe un câmp de luptă, într-un camion ce are ataşat steagul Isis.

Una dintre femei poate fi văzută cum luptă alături de bărbaţi, aruncând o puşcă peste barajele de apărare, în ceea ce păreau a fi ciocniri de-a lungul râului Eufrat din Siria.

În videoclip, lansat atât în engleză, cât şi în arabă, un narator povesteşte drumul femeilor spre “puritate şi credinţă”.

“Nu există nicio dovadă că acele femei au fost antrenate ... precum au fost copiii”, a spus directoarea Centrului pentru Răspuns faţă de Radicalizare şi Terorism, Nikita Malik. “Este un semn al slăbiciunii lor, pentru că acolo nu există nicio strategie puternică”, a mai spus aceasta.  

Videoclipul lansat de Isis conţinea un număr limitat de imagini de pe câmpul de luptă şi un număr mare de maşini-capcană.

După ce au pierdut fiecare oraş pe care îl deţineau în aşa-numitul “califat”, teritoriul grupării teorirste a fost redus la o mică zonă de-a lungul râului Eufrat şi nişte zone din Siria, Iran şi la graniţa dintre cele două ţări.

La sfârşitul lunii decembrie, coaliţia condusă de SUA estima că Isis avea mai puţin de 1,000 de membrii, “majoritatea fiind vânaţi în regiunile din estul Siriei şi vestul Iranului”.

Nikita Malik a afirmat că nu se aşteptă ca această propagandă să producă un val de femei luptătoare care să călătorească pe teritoriul Isis, adăugând că potenţialul efect “rămâne să fie văzut”.

×
Subiecte în articol: isis propaganda videoclip membrii femei