x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel a început să distrugă tunelurile de sub granițe folosite de Hezbollah

Israel a început să distrugă tunelurile de sub granițe folosite de Hezbollah

04 Dec 2018   •   21:50
Israel a început să distrugă tunelurile de sub granițe folosite de Hezbollah

Israel a început o operațiune pentru a „expune și dejuca tunelurile de sub frontiere”. Acestea au fost săpate de Hezbollah, conform CNN.

La câteva ore după anunț, armata israeliană a început să neutralizeze un astfel de tunel  din apropierea orașului Metula, care se află la granița țării. Militarii au spus că tunelul începea într-o casă civilă din Liban, la Vest de Metula.

Personalul CNN a observat excavatoare și autoutilitare care operau de partea israeliană a graniței. Tunelul intra pe teritoriul Israelului, conform armatei, dar nu era o amenințare imediată la adresa civililor.

Dimensiunile secțiunii tunelului erau de 2x2m, deci mai mari decât tunelurile săpate de Hamas sub granița dintre Israel și Gaza. Tunelul avea aproximativ 200 de metri lungime.

„Este primul dintre multele tuneluri de atac săpate din Liban de către Hezbollah” a spus purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus.

Pemierul israelian, Benjamin Netanyahu a spus că tunelurile sunt „o încălcare grosolană a suveranității Israelului și a Rezoluției 1701 a Consiliului de Securitate ONU”.

×
Subiecte în articol: hezbollah Israel