x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel declară război hackerilor

Israel declară război hackerilor

07 Ian 2012   •   13:18
Israel declară război hackerilor

Ministrul adjunct de externe israelian Dany Ayalon a declarat, astazi, ca Israelul va folosi forta impotriva "terorismului" hackerilor. Reactia oficialului vine dupa divulgarea pe internet a datelor de la mii de carduri de credit apartinand unor israelieni.

"Trebuie sa transmitem un mesaj tuturor celor care agreseaza sau incearca sa agreseze Israelul, inclusiv in spatiul cibernetic, atentionandu-i ca se pun in pericol si ca nu vor beneficia de nicio imunitate impotriva represaliilor Israelului", a afirmat Ayalon, conform AFP, citata de Agerpres. "Aceste atacuri reprezinta acte de 'terorism care trebuie tratate ca atare. In spatiul cibernetic, dispunem de capacitati active si ii putem ataca pe toti cei care incearca sa ne atace", a adaugat oficialul.

Dany Ayalon a salutat de asemenea faptul ca SUA "au anuntat oficial ca orice atac in spatiul lor cibernetic va fi considerat drept declaratie de razboi si ca vor reactiona ca si cum ar fi vorba de un atac cu rachete".

Un hacker prezentandu-se a fi saudit a divulgat in aceasta saptamana pe internet datele a mai multor mii de carduri de credit apartinand unor israelieni. El a actionat din nou vineri printr-un fisier care continea un virus troian. Hackerul, care se prezinta sub numele de "0xOmar" a difuzat ceea ce par a fi date de la carduri de credit, dar care ascundeau de fapt un program foarte daunator.

Postul de radio militar a anuntat de asemenea vineri ca datele a 6.050 de carduri de credit suplimentare apartinand unor israelieni au fost divulgate pe internet de acest hacker, citand institutiile de credit afectate.

Luni, acelasi pirat informatic ce afirma ca este saudit dezvaluise deja codurile de acces de la alte 14.00 de carti de credit israeliene, sustinand ca poate sa faca publice coordonatele a 400.000 de carti de credit.

Intr-un comunicat publicat luni pe internet, autorul acestui atac cibernetic a afirmat ca este membru al unui grup de hackeri sauditi.

×
Subiecte în articol: israelieni hacker ayalon 0xomar