x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul a doborât un avion care a pătruns în spaţiul său aerian deasupra Platoului Golan

Israelul a doborât un avion care a pătruns în spaţiul său aerian deasupra Platoului Golan

24 Iul 2018   •   16:17
Israelul a doborât un avion care a pătruns în spaţiul său aerian deasupra Platoului Golan

Armata israeliană a doborât marţi un avion de luptă sirian care a pătruns în spaţiul aerian israelian deasupra Platoului Golan ocupat, cu ajutorul a două rachete, a anunţat armata într-un comunicat, precizând că aparatul s-ar fi putut prăbuşi în partea siriană a frontierei, informează France Presse, Reuters şi cotidianul Haaretz. 

"Armata israeliană a reperat avionul sirian de tip Suhoi care a pătruns doi kilometri în spaţiul aerian israelian şi a tras două rachete Patriot în direcţia sa", se precizează în comunicat, fără a oferi detalii despre soarta pilotului. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, aparatul Suhoi de fabricaţie rusească a fost supravegheat după ce a intrat în spaţiul aerian israelian circa doi kilometri. 

Anterior, sirenele au răsunat în comunităţile israeliene din zona Platoului Golan, lângă graniţa cu Siria. Locuitori din nordul Israelului au relatat că au văzut rachete interceptoare trase din zona Safed şi au auzit explozii. 

Luni, Israelul şi-a folosit pentru prima dată sistemul de apărare antirachetă "Praştia lui David" împotriva a două rachete siriene. O anchetă iniţială a armatei a constatat că sistemul a identificat cele două rachete SS-21 de fabricaţie rusească şi a calculat că ele ar fi putut să cadă în teritoriul israelian.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Israel platoul golan suhoi avion doborat