x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul "profund dezamăgit" de reacţia Washingtonului privind guvernul palestinian

Israelul "profund dezamăgit" de reacţia Washingtonului privind guvernul palestinian

de Agerpres    |    02 Iun 2014   •   23:31
Israelul "profund dezamăgit" de reacţia Washingtonului privind guvernul palestinian

Israelul s-a declarat luni seară "profund dezamăgit" în urma deciziei diplomaţiei americane de a "coopera" cu noul guvern palestinian, sprijinit de mişcarea islamistă Hamas.

"Suntem profund dezamăgiţi de comentariile Departamentului de Stat referitoare la guvernul palestinian de uniune naţională. Acest guvern palestinian este un guvern sprijint de Hamas care este o organizaţie teroristă hotărâtă să distrugă Israelul", a declarat pentru AFP un oficial israelian sub acoperirea anonimatului. 

Departamentul de stat al SUA a anunţat că va exista o cooperare cu noul guvern palestinian de uniune naţională şi se va menţine ajutorul pentru Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP).

"Din perspectiva a ceea ce ştim, vom coopera cu acest guvern", a declarat Jennifer Psaki, purtător de cuvânt al diplomaţiei americane.

Noul guvern palestinian de uniune naţională a depus luni jurământul în faţa preşedintelui ANP, Mahmoud Abbas, care a decretat ''încetarea divizării'' între palestinieni. Acest cabinet al ''consensului'', condus de premierul în exerciţiu Rami Hamdallah, este susţinut de mişcarea palestiniană radicală Hamas, dar este constituit din personalităţi independente şi din tehnocraţi.

×
Subiecte în articol: palestina Israel