x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul suspendă atacurile în Fâşia Gaza, în timpul vizitei premierului egiptean

Israelul suspendă atacurile în Fâşia Gaza, în timpul vizitei premierului egiptean

16 Noi 2012   •   10:12
Israelul suspendă atacurile în Fâşia Gaza, în timpul vizitei premierului egiptean

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acceptat să suspende o intensă ofensivă aeriană împotriva Fâşiei Gaza în timpul vizitei de vineri a premierului egiptean Hisham Qandil, a anunţat un oficial israelian, anunţă Reauters.

Într-un gest fără de precedent, premierul egiptean Hisham Qandil va vizita enclava palestiniană, anunță surse din cadrul serviciilor de securitate ale mișcării Hamas, scrie Reuters.

”Premierul egiptean a ajuns în Gaza prin punctul de trecere de la Rafah, iar oficialii Guvernului palestinian Hamas l-au întâmpinat", a anunţat un oficial israelian.

Aviaţia israeliană a desfăşurat numeroase raiduri în Fâşia Gaza, dintre care multe chiar în oraşul Gaza, vineri în zori, în cea de-a treia zi a unei ofensive intense împotriva grupurilor armate din teritoriu.

"De ieri seara şi până în prezent au fost 130 de atacuri", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Hamas Islam Shahwan.

Armata israeliană a anunţat că a desfăşurat 466 de raiduri aeriene de la începutul operaţiunii lansate o dată cu asasinarea unui lider militar al Hamas în Gaza, Ahmed Jaabari.

×