x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia înăsprește controalele în timpul Paștelui. Restricțiile ar putea fi prelungite până la 3 mai

Italia înăsprește controalele în timpul Paștelui. Restricțiile ar putea fi prelungite până la 3 mai

10 Apr 2020   •   13:18
Italia înăsprește controalele în timpul Paștelui. Restricțiile ar putea fi prelungite până la 3 mai
Sursa foto: observator.tv

Ministrul italian de Interne, Luciana Lamorgese, a anunţat că va întări controalele stradale ale poliţiei în timpul sărbătorilor pascale, pentru a-i împiedica pe oameni să se deplaseze fără un motiv urgent, relatează AFP.

'De Paşte trebuie să rămânem acasă pentru binele nostru şi al celor apropiaţi, dar şi pentru a permite Italiei să repornească economia cât mai rapid posibil', a declarat Luciana Lamorgese într-un interviu pentru Corriere della Sera.

'Vor fi întărite controalele de poliţie în privința deplasărilor, pentru a evita ca oamenii să plece la reşedinţa de vacanţă sau în localităţi turistice. Cei care nu îşi vor putea justifica deplasarea vor fi sancţionaţi', a precizat aceasta.

'Înţeleg că stând închişi în casă şi odată cu sosirea primăverii, italienii simt nevoia acum să revină la normalitate, dar nu putem să lăsăm garda jos prin comportamente iresponsabile', a subliniat ministrul.

Lamorgese a spus că din 11 martie, când au intrat în vigoare restricţiile de circulație, forţele de ordine au controlat aproape 6 milioane de persoane şi au sancţionat peste 220.000.

Guvernul italian a prelungit până la 3 mai măsurile de izolare la domiciliu, care expirau la 13 aprilie.

Decizia, care nu este încă oficială, urmează să fie adoptată repede.

'Data de marcat cu roşu în calendarul italienilor este 4 mai: în acea zi, dacă totul merge bine, restricţiile care obligă milioane de oameni să rămână acasă ar putea fi relaxate. Însă persoanele în vârstă şi cele cu risc vor trebuie să fie protejate mai mult timp', scrie cotidianul italian.

 

×
Subiecte în articol: italia restricţii 3 mai coronavirus