x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia sfidează Comisia Europeană. Nu va cheltui mai puțin

Italia sfidează Comisia Europeană. Nu va cheltui mai puțin

14 Noi 2018   •   21:26
Italia sfidează Comisia Europeană. Nu va cheltui mai puțin

Guvernul italian nu renunță la cheltuielile uriașe din noul buget. Această măsură sfidează Comisia Europeană, conform BBC News.

Ministrul Finanțelor, Giovanni Tria, a spus că va respecta ținta deficitului bugetar de 2,4% și creșterea economică de 1,5%.

Comisia Europeană, îngrijorată de impactul cheltuielilor foarte mari în condițiile datoriilor pe care le are Italia, amenință Roma cu posibile amenzi în cazul în care nu se revizuiește bugetul. Data limită dată de către Comisie este marți, 20 noiembrie.

Avertismentul Comisiei către Italia, a treia economie din zona euro, este o acțiune fără precedent în legătură cu un stat membru UE. Se va decide acum dacă se vor lua sau nu măsuri disciplinare împotriva Guvernului de la Roma.

Guvernul italian, format din partidul populist Mișcarea Cinci Stele și partidul Liga, a venit la putere jurând să „elimine sărăcia” cu un venit minim pentru cei fără loc de muncă. Alte măsuri promise au fost reducerea taxelor și micșorarea vârstei de pensie. Aceste promisiuni au triplat deficitul bugetar de 0,8% al Italiei.

Datoria Italiei este a doua ca mărime din Uniunea Europeană.

×