x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia va include studierea schimbărilor climatice în curriculumul şcolar

Italia va include studierea schimbărilor climatice în curriculumul şcolar

06 Noi 2019   •   10:56
Italia va include studierea schimbărilor climatice în curriculumul şcolar

 Italia va deveni prima ţară din lume care va adăuga tematica schimbărilor climatice în programa ştiinţifică predată în şcolile publice, a declarat marţi ministrul Educaţiei din această ţară, potrivit Xinhua.

Măsura, potrivit căreia acest subiect va fi studiat timp de o oră pe săptămână în şcolile italiene, va intra în vigoare începând de anul viitor, a confirmat ministrul Lorenzo Fioramonti prin intermediul unui mesaj distribuit pe reţelele de socializare.

Acest proiect, care îi aparţine lui Fioramonti, urmăreşte să creeze o generaţie de elevi familiarizaţi cu cauzele şi riscurile asociate schimbărilor climatice.

Conform ministrului italian, materii tradiţionale, precum geografia şi fizica, vor fi studiate într-un mod care va sublinia importanţa dezvoltării durabile, începând cu anul şcolar 2020-2021, care începe în septembrie anul viitor.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a grupurilor de lobby pentru mediu, Italia este una dintre ţările europene care prezintă cea mai mare probabilitate de a fi afectată de schimbările climatice, cu consecinţe nefaste pentru sectorul său agricol, gheţarii din nordul ţării, care se vor topi şi vor provoca inundaţii şi alunecări de teren, dar şi pentru oraşe precum Veneţia, care vor fi avea de suferit de pe urma inundaţiilor mai severe şi mai frecvente.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: italia schimbari climatice