x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italianul David Sassoli este noul preşedinte al Parlamentului European

Italianul David Sassoli este noul preşedinte al Parlamentului European

de Emil Neacşu    |    03 Iul 2019   •   14:14
Italianul David Sassoli este noul preşedinte al Parlamentului European
Sursa foto: Michel CHRISTEN

Italianul David-Maria Sassoli a obţinut 345 voturi în al doilea tur al alegerilor și devine noul președinte al Parlamentului European pentru următorii doi ani şi jumătat, restul mandatului de încă 2 ani şi jumătate urmând să revină reprezentantului Popularilor Europeni. 

La primul tur, social-democratul italian mai avea nevoie de 7 voturi pentru a câştiga preşedinţia. În competiţie au mai fost cehul Jan Zahradil ecologistul german Ska Keller şi spaniolul Sira Rego.

Sassoli s-a născut pe 30 mai 1956 la Florenţa, dar locuieşte la Roma. Este de profesie jurnalist şi şi-a început cariera la mici ziare şi agenţii de presă, după care a fost angajat la cotidianul "Il Giorno", unde a scris despre evenimente politice. Din 1992, Sassoli începe să lucreze la postul de televiziune naţional RAI, unde a rămas timp de patru ani, după care a trecut la postul de televiziune particular TG1 al lui Silvio Berlusconi, unde a avansat până la funcţia de director adjunct. 

În 2009, el a candidat pentru prima dată la alegerile europene din partea Partidului Democrat şi a fost ales membru al Legislativului european.

La alegerile din 2014, el a fost reales membru al Parlamentului European şi a devenit vicepreşedinte al Legislativului. Sassoli spune că nu a renunţat la meseria de jurnalist şi că este în continuare colaborator al unor ziare şi reviste şi are un blog pe site-ul Huffington Post. 

×
Subiecte în articol: parlamentul european David Sassoli