x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iubiţii de închiriat, o afacere mare în China. Cât costă un sărut pe obraz sau o noapte de dormit pe canapeaua rudelor

Iubiţii de închiriat, o afacere mare în China. Cât costă un sărut pe obraz sau o noapte de dormit pe canapeaua rudelor

07 Feb 2013   •   16:21
Iubiţii de închiriat, o afacere mare în China. Cât costă un sărut pe obraz sau o noapte de dormit pe canapeaua rudelor

Cu doar câteva zile rămase până la Anul Nou Chinezesc, femeile singure din China sunt supuse unei presiuni vecine cu panica. Tradiţia dictează ca de Anul Nou familia mare să se reunească la masă, iar o femeie care se apropie de 30 de ani şi nu este încă măritată devine invariabil ţinta ironiilor sau îngrijorărilor rudelor.

"Sunt destul de bătrână, am aproape 30 de ani şi sunt nemăritată", povesteşte Ding Na, o femeie cu o carieră înfloritoare în Beijing. Succesul în carieră nu înseamnă însă nimic pentru rudele ei, pe care va trebui să le întâlnească de Anul Nou.

"Mă simt foarte presată. Surorile mele şi toate rudele nu vorbesc de altceva decât de faptul că sunt încă singură. Când mă sună mi-e frică să mai răspund", spune celibatara.

Ding Na este doar una dintre multele chinezoaice nemăritate care privesc cu groază cina tradiţională de Anul Nou şi întâlnirea cu rudele. Tocmai de aceea, în această perioadă, site-urile matrimoniale sau de anunţuri sunt asaltate de tineri dispuşi să le ofere alinare. Pe bani.

Pentru suma potrivită, un astfel de chinez destoinic va poza în iubitul femeii nemăritate pentru îmbunarea rudelor ei, în ziua de Anul Nou.

Un astfel de serviciu costă, în medie, echivalentul a 150 de lei pe zi. Pentru alte servicii, însă, celibatara trebuie să plătească în plus. Un sărut decent pe obraz de faţă cu rudele o va costa pe chinezoaica singură echivalentul a 25 de lei.

Dacă falsul iubit va petrece noaptea în casa părinţilor clientei, aceasta va trebui să plătească echivalentul a 250 de lei pe noapte - pentru dormitul în pat sau echivalentul a 300 de lei, dacă este trimis pe canapea.

Cât despre sex - celibatarele să-şi mute gândul, serviciul nu este inclus.

Li Le, vânzător la un aprozar din Tianjin, în viaţa de zi cu zi, este unul dintre iubiţii de închiriat nou sosiţi în branşă. Până acum a avut în jur de 30 de oferte, însă nu a acceptat niciuna, pentru că celibatarele au tot încercat să rupă din preţ.

Li Le spune, însă, că nu este interesat exclusiv de bani.

"Este ceva incitant. Poate că voi găsi pe cineva care să-mi împărtăşească interesele şi atunci am fi amândoi fericiţi. Ideal ar fi să găsesc pe cineva care să-mi devină soţie".

Situaţia ideală la care visează Li Le este de fapt subiectul celui mai popular serial TV din China - povestea unui bărbat care şi-a închiriat o iubită pentru a scăpa de cicăleala rudelor şi de care, evident, se îndrăgosteşte.

De altfel, nu doar chinezoaicele apelează la un iubit cu chirie, ci şi chinezii celibatari, deşi presiunea este mult mai mare în cazul femeilor.

Zhou Xiaopeng, consultant la o agenţie matrimonială, spune că, în timp, aceată presiune se va mai atenua.

"Când cei care s-au născut în anii '80 sau '90 vor deveni părinţi, probabil că nu-şi vor mai presa copiii atât de mult să se căsătorească de tineri. Însă va mai dura 20 - 30 de ani până să se schimbe situaţia". 

×