x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iulia Skripal a respins ajutorul consular din partea Rusiei

Iulia Skripal a respins ajutorul consular din partea Rusiei

11 Apr 2018   •   20:50
Iulia Skripal a respins ajutorul consular din partea Rusiei

Iulia Skripal a respins o propunere de ajutor consular din partea Rusiei, după otrăvirea sa cu un agent neurotoxic la începutul lunii martie în Anglia, împreună cu tatăl său, Serghei Skripal, fost agent dublu rus, a indicat miercuri Ministerul britanic de Externe, citat de AFP. 

''Noi i-am transmis Iuliei propunerea de ajutor consular din partea Ambasadei ruse'' la Londra, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului într-un comunicat. ''Ea este liberă să decidă dacă doreşte să-l accepte sau nu. Până în prezent, înţelegem că nu l-a acceptat'', a precizat el. 

La sfârşitul lui martie, Londra anunţa că examinează o cerere a Rusiei de a obţine acces consular la Iulia Skripal (33 de ani), subliniind că respectă dorinţa femeii, în prezent în convalescenţă. 

Spitalul din Salisbury (sud-vestul Angliei), unde Iulia Skripal a fost internată de la otrăvirea sa, pe 4 martie, împreună cu tatăl său, a anunţat că ea a părăsit instituţia medicală. 

Tatăl ei, în vârstă de 66 de ani, a făcut de asemenea mari progrese, potrivit aceleiaşi surse, dar el se reface ''mai lent'' şi este în continuare spitalizat. 

Iulia a venit din Rusia pentru a-şi vizita tatăl, care trăieşte în Salisbury, după ce a făcut obiectul unui schimb de deţinuţi între Moscova, Londra şi Washington în 2010, în timp ce executa o pedeapsă de 13 ani de închisoare în Rusia pentru că a colaborat cu serviciile britanice. 

Londra impută responsabilitatea atacului Rusiei, care dezminte categoric şi a cerut acces consular la cei doi membri ai familiei Skripal.AGERPRES

×