x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iulia Timoşenko a fost transferată de la închisoare la spital

Iulia Timoşenko a fost transferată de la închisoare la spital

21 Apr 2012   •   10:17
Iulia Timoşenko a fost transferată de la închisoare la spital

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko, aflata in detentie de anul trecut, a fost transferata din inchisoare la o clinica din Harkov, pentru a putea primi tratamentul recomandat de medici, a anuntat Serviciul penitenciarelor din Ucraina, citat de RIA Novosti in pagina electronica.

"Timosenko a sosit la clinica Ukrzalizniti din Harkov, unde va fi supusa unui tratament recomandat de doctorii germani si ucraineni", a anuntat Serviciul penitenciarelor intr-un comunicat.

Starea de sanatate a Iuliei Timosenko s-a deteriorat dupa ce a fost arestata, in august 2011, aceasta anuntand ca nu mai este in masura sa participe la audierile de la tribunal, din cauza durerilor de spate.

O echipa de medici germani, care a examinat-o pe Timosenko in aprilie , a confirmat ca fostul premier nu poate participa la proces.

Ea a refuzat in mod repetat tratamentul in penitenciarul unde ispaseste o pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru abuz in functie, in cazul contractelor semnate in 2009 cu Rusia in domeniul gazelor.

Timosenko este acuzata intr-un nou caz de tentativa de deturnare a 405 milioane de dolari din fonduri guvernamentale in anii '90, pe cand conducea compania de stat United Energy Systems. Timosenko isi sustine in continuare nevinovatia in ambele cazuri.

×