x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ivanka, job oficial la Casa Albă

Ivanka, job oficial la Casa Albă

31 Mar 2017   •   19:20
Ivanka, job oficial la Casa Albă
Sursa foto: JIM LO SCALZO/EPA

Ivanka Trump schimbă regulile la Casa Albă. Fiica cea mare a preşedintelui SUA va deveni oficial consilier al lui Donald Trump, fără a primi un salariu pentru asta, dar beneficiind de toate prerogativele pe care le prevede statutul de angajat guvernamental.

Ivanka Trump va fi consilier voluntar, având obligaţia de a respecta aceleaşi reguli de securitate şi etichetă ca şi ceilalţi agenţi federali angajaţi. „Am aflat că există anumite preocupări în legătură cu recomandările pe care i le fac preşedintelui în calitatea mea de consilier personal, ce respectă în mod voluntar regulile de etică, aşa că voi face acelaşi lucru ca angajat neplătit în Casa Albă, care intră sub incidenţa aceloraşi reguli ca angajaţii federali", a declarat Ivanka Trump. „De-a lungul acestui proces, am lucrat îndeaproape şi cu bună credinţă, în beneficiul Casei Albe şi consilierea mea personală a fost una fără precedent, în privinţa naturii rolului meu", a adăugat fiica preşedintelui. O sursă apropiată familiei Trump a declarat pentru CNN că decizia a fost luată după „neliniştea” generală exprimată cu privire la natura rolului său voluntar, şi la cât de etica este această poziţie. Acum, Ivanka va fi „consilier” al preşedintelui american şi va depune propriul său formular 278, îndeplinind în mod legal toate normele de etică pe care le presupune funcţia. „Suntem multumiţi că Ivanka Trump a ales să facă acest pas în rolul ei fără precedent ca prima fiică şi în sprijinul preşedintelui”, au declarat, sub protecţia anonimatului, surse din staff-ul de la Casa Albă. De altfel şi Jared Kushner, soţul Ivankăi, este consilier al lui Donald Trump, fiind angajat guvernamental neplătit.

Fiica cea mare a magnatului imobiliar avea deja birou la Casa Albă, fără să fie angajată de guvern,  situație care a suscitat multe întrebări și critici.

Ivanka Trump a devenit oficial consiliera tatălui ei.

×