x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jacqueline Kennedy îşi implora soţul în timpul crizei rachetelor:”Prefer să mor cu tine decât să trăiesc singură!”

Jacqueline Kennedy îşi implora soţul în timpul crizei rachetelor:”Prefer să mor cu tine decât să trăiesc singură!”

12 Sep 2011   •   18:15
Jacqueline Kennedy îşi implora soţul în timpul crizei rachetelor:”Prefer să mor cu tine decât să trăiesc singură!”

In 1962, atunci cand criza rachetelor cubaneze atinsese apogeul, Jacqueline Kennedy si-a implorat sotul sa o pastreze langa el in cazul unui atac nuclear. 'Daca se intampla ceva, vreau sa fiu langa tine. Prefer sa mor langa tine, decat sa traiesc fara tine', si-a implorat sotul fosta Prima Doamna a Americii, conform unui interviu realizat in 1964, la un an dupa asasinarea lui JFK.

Intitulate 'Jacqueline Kennedy: Conversatii de viata cu John F. Kennedy', seria de interviuri va fi lansata miercuri, pentru a coincide cu a 50-a aniversare a Administratiei Kennedy, fiind realizate in urma cu 47 de ani de istoricul si fostul consilier de la Casa Alba, Arthur Schlesinger Jr. in ea secolul 18 Washington acasa in 1964.

In aceste interviuri, proaspata vaduva nu face nicio mentiune la asasinarea sotului sau, dupa cum nu au fost atinse nici problemele de sanatate ori aventurile extraconjugale ale lui Kennedy.

In schimb, Jackie face o radiografie dura a membrilor clanului Kennedy si la mostenirea lasata de aceasta familie in politica SUA. Ea a respins ideea ca, daca nu ar fi fost ucis in cel de-al doilea razboi mondial, fratele mai mare al lui JFK, Joseph Jr, ar fi fost presedinte, considerand ca 'era mult prea lipsit de imaginatie si viziune, in comparatie cu John'.

Ea aminteste si despre contrastele dintre integritatea lui Robert F. Kennedy, care si-a implorat fratele sa nu il numeasca procuror general al SUA, pentru a nu fi considerata o dovada de nepotism, si insistenta cumnatei sale, Eunice Kennedy Shriver, care dorea sa isi vada sotul, Sargent Shriver, titular la Departamentul de Sanatate si Cultura in guvernul de la Washington.

'Eunice era in fiecare zi la Casa Alba. Tinea cu tot dinadinsul sa fie sotie de demnitar', spunea Jackie Kennedy despre fosta soacra a lui Arnold Schwarzenegger.

In fine, cuvintele la adresa marilor personalitati ale vremii nu au fost deloc blande. Despre fostul presedinte al Frantei, Charles de Gaulle, ea spunea ca 'era un om plin de ura, un egomaniac'. Pe Indira Gandhi a catalogat-o drept 'o femeie insistenta, oribila', iar aparatorul drepturilor civile ale negrilor, Martin Luther King, era vazut drept 'un om teribil, un fals'.

×