x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A vrut să jefuiască în mod inteligent o bancă. S-a făcut de ruşine

A vrut să jefuiască în mod inteligent o bancă. S-a făcut de ruşine

10 Ian 2014   •   14:31
A vrut să jefuiască în mod inteligent o bancă. S-a făcut de ruşine

Jamal Garrett, un american de 29 de ani din oraşul american Antioch, a decis să jefuiască o bancă folosind o metodă ceva mai inteligentă decât să intre în sediu cu arma în mână.

Lunea trecută, bărbatul s-a prezentat în faţa unui funcţionar de la banca Wells Fargo şi i-a strecurat un bilet scris de mână cu mesajul: "Acesta este un jaf armat. Daţi-mi toţi banii".

În astfel de cazuri, angajaţii băncilor sunt instruiţi să nu opună rezistenţă şi să facă pe plac jefuitorului. În acest caz particular, însă, scrisul de mână al lui Jamal Garrett s-a dovedit a fi atât de urât, încât funcţionarul nu a înţeles niciun cuvânt.

Crezând că clientul din faţa sa este mut, angajatul l-a rugat amabil să aştepte până când va găsi pe cineva în stare să citească ce scrie pe bilet.

La acest punct, Jamal a realizat că jaful a eşuat şi a fugit pe uşă. Ulterior, cu ajutorul colegilor care se pricep să descifreze scrisul de mână foarte urât, funcţionarul a înţeles ce scria de fapt pe bilet şi a chemat poliţia.

În plângerea făcută de bancă către poliţie se precizează că a fost vorba de un: "oaspete nepoftit", dat fiind că ceea ce s-a întâmplat nu a avut deloc aparenţele unui jaf.

Poliţiştii l-au prins la scurt timp pe Jamal, în baza înregistrărilor camerelor din bancă, acesta fiind identificat şi de angajaţi.

Jamal Garrett este recidivist. Acum va fi judecat pentru tentativă de jaf şi încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată.

Biletul scris atât de neglijent de bărbat este principala probă, mesajul fiind descifrat ca o intenţie de jaf şi de experţii din poliţie.


×
Subiecte în articol: tentativa de jaf jaf armat