x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jaf de proporții la un muzeu de artă din Rotterdam, care expunea lucrări de Picasso, van Gogh sau Dali

Jaf de proporții la un muzeu de artă din Rotterdam, care expunea lucrări de Picasso, van Gogh sau Dali

16 Oct 2012   •   13:11
Jaf de proporții la un muzeu de artă din Rotterdam, care expunea lucrări de Picasso, van Gogh sau Dali
UPDATE 18.35 - Hoții care au jefuit muzeul Kunsthal, noaptea trecută, au furat șapte tablouri. Acestea sunt "Tete d'Arlequin", de Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune", de Henri Matisse, "Waterloo Bridge, London" și "Charing Cross Bridge, London", de Claude Monet, "Femme Devant une Fenetre Ouverte, dite La Fiancee", de Paul Gauguin, "Autoportrait", de Meyer de Haan și "Woman with Eyes Closed", de Lucian Freud.

Potrivit specialiștilor muzeului, prejudiciul se ridică la ”milioane și milioane de euro”, însă vânzarea lor pe piața neagră va fi destul de dificilă, dată fiind faima pe care aceste picturi o au.

..............

Un jaf de proporții a avut loc în noaptea de luni spre marți, la muzeul de artă Kunsthal, din Rotterdam, unde erau expuse lucrări de Picasso, Henri Matisse sau Vincent van Gogh.

Mariette Maaskant, directoarea muzeului, a declarat că au fost furate mai multe tablouri de ”valoare considerabilă”, însă nu a precizat alte nume, zicând că de acum înainte, problema este de competența poliției.

Tablourile expuse aparțin Fundației Triton, care și-a prezentat pentru prima dată întreaga colecție într-o expoziție la Muzeul Kunsthal, săptămâna trecută.

Expoziția a prezentat 150 de tablouri pictate de artiști de renume, printre care Paul Cezanne, Marc Chagall, Salvador Dali, Edgar Degas, Marcel Duchamp, Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Claude Monet, August Rodin sau Andy Warhol.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Rotterdam, Roland Ekkers, a refuzat să spună ce alte tablouri lipsesc din colecție, pentru a nu periclita ancheta aflată în curs de desfășurare.
 

×